Cuma, Kasım 27, 2009

iFight Pro v1.1 "Savulun Ulen"




Güzel bir dövüş uygulaması daha. İçinde zil sesi(gonk), yumruk, kılıç, kırbaç, silah, makinalı tüfek ve tokat gibi özellikler var. Yumruk için ipodu tutup yumruk gibi sallarken silah için ipodu silah gibi aşağı yukarı sarsıyoruz. Ayrıca en sevdiğim özelliği tokat, ipodu tutup tokat atar gibi elimizi sallıyoruz tam ortada çat diye ses geliyor. Ama dikkatli olun arkadaşlarınız tokat atayım derken ipodu ellerinden fırlatmasınlar :)



http://hotfile.com/dl/20668182/5c58749/iFightPro-v1.1.ipa.html

Tap Tap Revenge Metallica "Master master!!" [ipa]


Eveeet ipoddaki favori oyunlarımdan birisine geldik. Tap tap revenge metallica!

Öncelikle şarkı listemizden başlayalım

* Enter Sandman
* Sad But True
* King Nothing
* All Nightmare Long
* Some Kind of Monster
* Master of Puppets
* Seek & Destroy
* Fuel
* One
* For Whom the Bell Tolls

Fena bir liste değil ama gönül isterdi ki the four horsemen çalalaım, orion çalalım creeping death çalalım ama sağlık olsun.
Master of Puppets oyunumuzun final noktası gibi bir şey. Extreme seviyesindeki her şarkıyı %85'lik başarıyla çaldıktan sonra buna ulaşabiliyoruz. Ama gözünüzü korkutmasın direk extreme'den başlayabilirsiniz oynamaya, en fazla iki denemede her şarkıyı halledersiniz. Kısa sürede de master of puppets'a ulaşırsınız.

Oyunda ilginç özellikler var, mesela çalarken bomba şeklinde notalar düşüyor yolunuza o notalara basmamanız gerekiyor aynı şekilde uzun süre strum yaparsanız bir kalkan özelliği geliyor. Bu kalkanı kullanıp bir süre bombalardan kaçınabilirsiniz.
Yine buna benzer bir özellik daha var, uzun süre strum yapınca 16x adında bir özellik açılıyor. 15 saniyeliğine 16 kat fazla puan alıyorsunuz.

Oyunun çalış tiline gelirsek öncelikle oyunda enstruman seçemiyorsunuz. Yani gitar, davul, bas çalmıyoruz direk şarkıyı çalıyoruz. Mesela şarkıda gitarın sustuğu yerde baterinin hi-hat'ine vurabiliyoruz. Güzel bir özellik gibi gözükse de hiç de öyle değil doğrusu. Ayrıca enstruman çalmadığınızdan kanal sistemi de yapılmamış. Yani şarkıyı çalarken bastığınız yanlış notalarda ses gitmiyor şarkı aynı şekilde devam ediyor. Bu da can sıkıcı bir durum...

Oyunun genel hatları böyle, hernekadar eksikleri olsa da metal çalabileceğimiz bir oyun olması bile onu sevmemize yetiyor. Bu oyunu kaçırmamalısınız!

http://hotfile.com/dl/21848706/da78e85/Tap_Tap_Metallica_Revenge_1.0-Sebastian88.ipa.html


Wifi Trak "Wireless ağlarını bulmanızı sağlayan enfes program"




Başlıkta belirttiğim gibi kendisi enfes bir program. Iphone'un kendi yazılımı 3-4 tane wireless internet bulurken bu program sayesinde 10'a yakın wireless bulabilirsiniz. Bizzat kendim denedim program çalışıyor ve gerçekten çok güzel bir program. Her iphone'da bulunması gereken uygulamalardan birisi daha.

http://hotfile.com/dl/20673200/5b61272/WifiTrak-v2.6-riipz.rar.html


" iBeer " Ipod Magic Trickleri Bölüm 1


Bu eklentiyi bilmeyen yoktur heralde. iPhone'unuzdan bira içmenizi(:D) sağlıyor kendisi. Ayrıca kola ve gargara suyu gibi seçenekleri de var içinde. Ayrıca isterseniz bira içtikten sonra ipodunuzun geğirmesini sağlayabiliyorsunuz. Arkadaşlarınızı etkilemek istiyorsanız mutlaka ipodunuzda bulundurun.


http://hotfile.com/dl/20669025/9b20268/iBeer-v3.05-chingpow.ipa.html

Perşembe, Kasım 26, 2009

Hello world!

Herkese selamlar,

Öncelikle bu blogu yapma amacımla başlayayım. Ben de bir çoğunuz gibi Apple özellikle de iphone veya ipod touch kullanıcısıyım. Apple sağolsun bu aletler uygulama destekliyor, ve internette geniş bir uygulama ve oyun arşivi var. Yalnız bunlar inceleme, kişisel görüşten çok direk rapidshare linki, ya da ne bileyim iki screenshot koyup oyunu paylaşmaktan öteye geçemiyor. Halbuki binlerce uygulama var bu şekilde deneme yanılma yoluyla güzel sonuçlara ulaşmak pek kolay olmuyor. Bu nedenle "öznel" bilgi eksikliği olduğunu fark ettim ve böyle bir uğraş içerisine girdim. Bu blogda kendi bilgilerimi, izlenimlerimi ve tabiki tahmin edebileceğiniz gibi bu uygulamalara ulaşımınızı sağlayacağım (download siteleri ile tabi ki :) ).
Rapidshare son zamanlarda çok "kelek"lik yapıyor akşam saatleri download yapmak çile oluyor bedava kullanıcılar için. Bu nedenle siz de rahat ulaşabilin diye dosyaları www.mediafire.com sitesi üzerinden paylaşacağım.
Neyse bunlar depo kısmımız, tabi ki apple ile ilgili güncel haber ve videolar da paylaşacağım.

Çok uzattım sizi de sıktım, kısacası iphone ve ipod kullanıcısının rahatlıkla gezip, takip edeceği bir platform oluşturmaya çalışacağım.

Teşekkürler.