Perşembe, Ocak 07, 2010

Itunes hata kodları ve çözümleri (hepsi)

Itunes'un hata kodları ve açıklamalarını derledim buyrun.

Hata kodu: 1011, 1013, 1015 (Genellikle restore işlemi sonlanacak iken çıkar);

Bu hata mesajı, iPhone’un modem firmware’i yenilenemeyince çıkar. Örneğin iPhone’unuzu 3.0′dan 2.2.1′e düşürdüğünüzde bu normaldir. Bu durumda iPhone’unuz Recovery Mode’da kalacaktır. Recovery Mode’dan çıkmak için MAC kullanıcıları independence, PC kullanıcıları Jailbreak 2.5 ‘ i kullanabilir.
George Hotz’un ( iPhone’u ilk kıran eleman Bkz: George Hotz) iPhone vikipedi’sinde iPhone’unuzun açma kapatma düğmesine 60 saniye basılı tutarsanız da Recovery Mode’dan çıktığı belirtiliyor.
Eğer telefonunuz Recovery Mode’dan çıktıktan sonra “Repair Needed” hatası veriyorsa, yeniden Restore etmeyi deneyin
. Hala “Repair Needed” hatası alıyorsanız, telefonunuzu DFU Mode’a alıp yeniden Restore edin. Düzelmiyorsa iPhone’unuzda kalıcı hasar oluşmuş olabilir. Geçmiş olsun.

Hata Kodu: 1600;

Bu hata Pwnage yapılmamıs DFU moddaki telefonda karsınıza cıkabilir. Telefonu DFU Mode’dan çıkartmak için kablosunu sökün, HOME ve Power (Açma / Kapama) tuşlarına aynı anda basın 60 saniye kadar bekleyin. Apple logosu çıktığında tuşları bırakın. Telefonunuz DFU Mode’dan çıkacaktır. Bu benim hatam cok severim bu hatayı =)
Hea bide ” -Ben zenginim kardesim Mac kullanırım” diosanız =Dasdsa; mkdir ~/Library/iTunes/”Device Support” su komuta bi bakın. Klasör cıkıyorsa karsınıza içini bosaltın, ne varsa silin.

Hata Kodu: 1602, 1603 Unknown Error (Bilinmeyen Hata);

Unknown Error (Bilinmeyen Hata) sınıfına giren bu hata türü, genellikle bilgisayarınızın iPhone ile bağlantısının koptuğu anlamına gelir. iTunes’ı yeniden kurmak çözüm sağlayabilir. Sim Kartınızı çıkartıp Restore işlemini yeniden yapmak sorununuzu çözebilir. (Sim kartınızı çıkarttıktan sonra telefonunuzu kapatıp açın. Telefonunuzu bu işlemden sonra Restore Mode’a alın)
Kimi zamanlarda bu hata mesajı daha ciddi sorunlar olduğu anlamına gelebilir, telefonunuzu servise (Apple’a / Türkiye’de GenPa’ya veya Turkcell’e) vermeniz gerekebilir. Aklınızda bulunsun

Hata Kodu: 1604;

Apple’ın bu hata ile ilgili bazı tavsiyeleri var;
1). Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
2). USB’den bağlı tüm diğer aletleri sökün, iPhone’unuz Dock’a bağlıysa sökün, direkt kabloyu iPhone’unuza bağlayın.


3). Mac OS X 10.4.x işletim sistemli PowerPC işlemcili Mac kullanıyorsanız “Classic Enviroment” açık ise kapatın.
4). İşletim sisteminizde yani bir kullanıcı hesabı açın.
5). iTunes’ı sisteminizden kaldırıp, yeniden kurun.
6). Farklı bir bilgisayarda Restore işlemini yapmayı deneyin.
7). USB sürücülerini güncelleyin ya da yeniden kurun.
8). Hala olmadıysa dua edin. =Dasdsa

Hata Kodu: 1, 2, 3, 6 ya da 99′dan Küçük Bir Sayı;

Bu hata mesajı telefonunuzun Restore Mode’a alınamadığı anlamına geliyor.Bu durumda telefonu kendiniz DFU Mode’a alın. Kimi zamanlarda 6 numaralı hata telefonunuzu kırdığınız zaman ayarladığınız Partition büyüklüğünden de kaynaklanıyor olabilir. Bu 6 numaralı hatayı, UPGRADE işlemi sırasında alıyorsanız, telefonunuza önceden kurduğunuz Firmware’in Partition büyüklüğünden kaynaklı bir problem olabilir. Bu durumda eski Firmware’i farklı bir Partition büyüklüğü ile yeniden telefonunuza kurup sonra UPGRADE işlemini deneyebilirsiniz. Bide Şöyle Bir Hata Alabilirsiniz;

“iTunes was unable to load dataclass information from sync services”

Bu hata, cihazınız ile ilgili değildir. iTunes ile ilgilidir. iTunes’ı tamamen kaldırıp baştan kurmak sorununuza çözüm olacaktır. Apple sitesinde de yönerge var bu konuyla ilgili olarak tercüme olayı var. Bunu tamamen kaldırıp kurdugumuzda sorun hallolucak gibi. Çünki ordada en sonuna baktımda iTunesin en güncel sürümünü yükleyin simdi diyor. Bu arada DFU Mode’a almaktan baya bahsettik. Dev Team’in Jailbreakte gösterdigi gibi yeniden yazalımda, yeni arkadasların kafası karısmasın.

DFU Mode’a Alma;

Öncelikli olarak kullanıcagımız tuslar Home (Dokunmatik ekranın altında bulunan Yuvarlak tuş) ve Power Tusu (üst tarafta bulunan Acma/Kapama tusu).
- Home tusuna 5sn,
- Home tusundan elinizi kaldırmadan Power tusuyla birlikte 10 sn basmaya devam edin,
- Yine eliniz Home tusundan kaldırmadan Power tusunu bırakıp, basmaya 30 sn boyunca devam edin.

4 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. yanlış bilgiler paylaşma boşboş işlerle uğraşma sinir etme insanları ve vaktini çalma insanların uyduruk işler başka bişey yok

    YanıtlaSil
  3. Çok detaylı ile yazılan güzel. Ben sizin bilgi için teşekkür ederiz. Paylaşım için teşekkürler. ucuz cep telefonu

    YanıtlaSil
  4. iphone 4 var bende ,telefonun power tusuna basınca ilk apple logosu sonra da itunes e baglayın resmi cıkıyor,baglıyorum,ardından telefonu geri yukleyin diyor yukluyorum ,ensonunda bitiminde hata kodu 1 cıkıyor telefonu DFU ya alsam da bi ise yaramıyor,ha bazen de hata kodu 9006 çıkıyor,nasıl kurtarırım bu telefonu,acil cevaplarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil